HIPP RESTAURANT & BAR

KONTAKTA OSS

Kalendegatan 12, 211 35 Malmö

Om Hipp

OM HIPP RESTAURANG & BAR

Hipp är en mångfasetterad verksamhet som erbjuder allt från vällagad mat till riktigt röj på dansgolvet under klubbarna. Hipp erbjuder även konferenssalar, festvåning och afterwork.

Vi jobbar med både hjärna och hjärta – flexibilitet, bra service och kvalité är våra huvudpelare. Våra lokaler kan användas till det mesta, endast fantasin kan sätta gränser. Bara fråga så fixar vi det!

Väl mött på HIPP

HIPP:S ANRIKA HISTORIA

 

1897
De fem kända malmöborna; grosshandlare Hjort, konsul Hörstedt, byggmästare CL Müller, apotekare Tesch och källarmästare Törnqvist köper tomten, där den planerade cirkusbyggnaden ska ligga.

1898
De fem herrarna bildar Byggnadsaktiebolaget Hippodromen och åker tillsammans med den unge arkitekten Theodor Wåhlin runt i Europa för att studera cirkuslokaler. Därefter byggs HIPP på rekordtid- ett och ett halvt år.

1899
Den 1 november sker invigningen av ”världens modernaste cirkus och teater” och Cirkus Tanti svarar för den bejublade premiärföreställningen.

1900
I april öppnar Grand Restaurant Hippodromen.

1922
På Valborgsmässoafton ges den sista cirkusföreställningen på HIPP. Oscar Winge tar över och bygger om lokalerna till renodlad teater. Operetter, revyer och lustspel dominerar repertoaren.

1944
Malmö Stadsteater står klar och Oscar Winge blir dess lyriske chef. Hippteatern övertas då av hans föredetta hustru, Elsa Winge.

1950
Den 27 mars ges sista teaterföreställningen på HIPP ”Lorden från gränden” med Nils Poppe. Samma år säljs den gamla teateranläggningen till Elimförsamlingen och HIPP blir kyrka.

1969
Restaurangen stänger.

1989
Elimförsamlingen säljer HIPP till byggföretag.

1992
Byggföretaget går i konkurs, Malmö Stad köper HIPP och räddar den gamla kulturbyggnaden.

1993
Den omsorgsfulla och pietetsfulla renoveringen av HIPP är i full gång.

1994
I januari återinvigs HIPP. Malmö Dramatiska Teater får här sin huvudscen med Staffan Valdemar Holm som teaterchef.

1994
Den 24 februari öppnas restaurangen åter.

1995
Den 16 september öppnas även HIPPs nattklubb.

Comments are closed.